Boeken winnen

Afgelopen: Win het boek Over bijen en mist

Vorige maand gaven wij in samenwerking met Orlando uitgevers het boek ‘Een lang weekend’ weg. De winnaars daarvan kunnen het boek binnenkort bij hen thuis verwachten, maar natuurlijk hebben we ook deze maand weer een prachtig boek in de spotlight staan: Over bijen en mist.

In de traditie van ‘Het huis met de geesten’ is ‘Over bijen en mist’ een magisch-realistische roman over een vrouw die vastbesloten is om de geheimen van haar familie te ontrafelen en zo de vloek te verbreken die hun aller levens bepaalt.
Merida groeit op bij een vader die hun huis elke avond gehuld in gele mistflarden verlaat, en een moeder die de hele dag onsamenhangend praat en ‘s nachts in woede uitbarst. Geen wonder dat ze op haar zestiende trouwt met de goedmoedige Daniel en bij haar schoonfamilie intrekt. Ze betreedt echter een huis vol haat en verraad. Eva, Daniels moeder, runt het huishouden met strakke hand en een zwerm luid zoemende bijen. Ze zet haar ene dochter tegen de andere op en beiden tegen haar schoondochter; en als Merida een zoon krijgt probeert ze ook hem tegen haar op te zetten. Meridia’s vermogens om lief te hebben, moed te houden en haar verstand te bewaren worden tot het uiterste op de proef gesteld.
Over bijen en mist is een uiterst sfeervolle roman waarin geesten en bezweringen, heksen en demonen, profeten en helderzienden alledaagse fenomenen zijn.

Auteur Erick Setiawan (1975) is geboren in Jakarta, Indonesië, als kind van Chinese ouders. Op zijn zestiende vertrok hij naar de Verenigde Staten. Hij studeerde psychologie en informatica en werkte daarna als softwareontwikkelaar. Momenteel woont hij in San Francisco en reist hij regelmatig naar China, Japen en Hongkong. Over bijen en mist is zijn debuutroman, die in meer dan tien landen in vertaling verschijnt.

Wil jij kans maken op dit boek? Wij mogen deze maand 5 exemplaren weggeven. Vul snel onderstaand formulier volledig in, en je dingt automatisch mee.

Deze actie is afgelopen.