Boeken winnen

Afgelopen: Win De proefster

Deze week maak je kans op het prachtige boek De proefster van Giuseppina Torregrossa.

Wanneer haar echtgenoot ervandoor gaat, blijft de Siciliaanse Anciluzza achter met twee kleine kinderen. Ze gooit noodgedwongen het roer om en begint, om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien, een winkeltje met typisch Siciliaanse producten.

In de ruimte achter de winkel kookt ze vissoep, kneedt ze het deeg voor ricottataartjes, laat ze de blanc-manger met amandelen inkoken en frituurt ze aubergines voor de ratatouille.

Anciluzza verwelkomt dorpsbewoners en toeristen in haar winkel en ze stilt hun honger, in alle opzichten. Zo ontdekt de hartstochtelijke winkelierster zowel voor als achter de toonbank de smaak van heerlijke, vluchtige liefde.

‘Zoet als vijgen, fris als munt, een zinnenprikkelende roman over Anciluzza, die tijdens een sensuele Siciliaanse zomer de smaak van de liefde leert kennen.’ – Italië Magazine

Wil jij een vleugje Italië in huis halen? Doe dan snel mee met onze winactie, en win een exemplaar van De proefster. Vul het onderstaande formulier in, en misschien valt het boek binnenkort bij je op de deurmat.

Deze actie is afgelopen.