Boeken winnen

Afgelopen: Win boeken van het Dolphin Rescue Team

Onlangs verschenen de eerste twee delen in de Dolphin Rescue Team serie van Niels Rood. De serie draait om Cas en Quinty, dierenliefhebbers die opkomen voor dolfijnen. Wij mogen deze week de eerste twee delen, ‘Dolfijn in gevaar’ en ‘Dolfijn ontvoerd’ weggeven.

Dolfijn in gevaar

‘Ik noem haar Dolfijntje,’ zei Quinty.
Cas grinnikte, maar protesteerde gelukkig niet.
‘Hmm,’ zei de man. ‘We geven gestrande dieren in het begin nooit een naam.’
‘Waarom niet?’ vroeg Quinty verbaasd.
‘Voor als ze haar af moeten maken,’ zei de man kalm. Hij keek erbij of het de gewoonste zaak van de wereld was.

De vrienden Cas en Quinty zijn samen met hun ouders op vakantie aan zee. Op een ochtend vinden ze een dolfijn op het strand. Wanneer Quinty het jonge dolfijntje aankijkt, weet ze het zeker: zij en Cas zullen alles doen wat nodig is om het dier te redden. Dat lijkt te lukken, maar kunnen Cas en Quinty voorkomen dat Dolfijntje de rest van haar leven in een veel te klein zwembad van een Duits dolfinarium moet doorbrengen?

Dolfijn ontvoerd

‘Kijk!’ riep Cas. Waar de bus gestaan had, lag een vochtige plek op het gebarsten asfalt. Een van de banden was erdoorheen gereden, want over korte afstand was een bandenspoor te zien.
‘Dus hij ging hierheen…’ mompelde Quinty. ‘Cas! Hier zijn druppels gevallen!’
De bus had een spoor van druppels achtergelaten. Zonder na te denken renden ze van de één naar de ander.
‘Cas,’ vroeg Quinty, toen de druppels een steile weg omhoog aanwezen, ‘moeten we eigenlijk niet naar huis?’
‘Eigenlijk wel,’ zei Cas. ‘Maar we doen het eigenlijk niet.’

Cas en Quinty zijn op vakantie in Malta. In een klein haventje zien ze iets vreemds: drie mannen die een zware kist aan boord van hun bus tillen. Een paar dagen later zien ze dezelfde mannen op zee. Ze hebben een verdovingsgeweer en achtervolgen een groep dolfijnen. Cas en Quinty besluiten de mannen in de gaten te houden. Maar dan mogen ze niet meer alleen op pad van hun ouders…

We geven van beide boeken 2 exemplaren weg. Kans maken op 1 van deze sets van 2 boeken? Vul dan snel het onderstaande formulier in.