Boeken

Vrouwen en geld

Vrouwen en geld. Als we het cliché mogen geloven zijn we vooral erg goed in het uitgeven ervan. Als het gaat om het organiseren van de financiën haken veel vrouwen af. Saai, ingewikkeld of ‘mijn man regelt dat al’ zijn veelgehoorde uitvluchten. Toch is het een goed plan om je er eens in te verdiepen. Niet alleen omdat dat nuttig kan zijn als er bijvoorbeeld opeens geen man meer in je leven is, maar ook omdat je dan tenminste eens netjes op een rijtje krijgt hoeveel je aan het eind van de maand overhoudt (lees: hoeveel je uit kunt geven tijdens het shoppen).

Het boek ‘Vrouwen & geld’ is speciaal geschreven voor vrouwen die hun financiën dringend eens moeten organiseren. Het laat je ten eerste inzien welke rol geld speelt in jouw leven. Wat wil je ermee, vind je het belangrijk en hoeveel heb je ongeveer nodig? Als je een baan hebt is het ook zeer zinvol het daarop volgende hoofdstuk getiteld ‘Jij en je werk’ door te nemen. Het helpt je te onderhandelen over salaris, maar bijvoorbeeld ook met de keuze om al dan niet voor jezelf te beginnen. De overige hoofdstukken gaan dieper in op de financiële relatie met je partner en wat er zoal moet gebeuren als er kinderen komen, en bereiden je alvast voor op je pensioen. Heb je na je 65e ook nog genoeg geld?

Waar het wat ons betreft, in ieder geval op korte termijn, écht om draait is echter het laatste gedeelte van het boek: Het Help-Jezelf-Plan. Hierin tref je stap voor stap maatregelen aan om je geldzaken onder controle te krijgen en zowel op korte als lange termijn wat over te houden. Zelfs de grootste financiële klunzen zullen veel hebben aan de tips die je hier tegenkomt en al word je er waarschijnlijk geen financieel genie van, het zorgt wel voor het broodnodige overzicht en waarschuwt je voor veel valkuilen.

Vrouwen & Geld, Organiseer je financiën – Denise Hulst & Wilma van Hoeflaken
ISBN 9789027467430
Uitgeverij het Spectrum
17,95 euro

Vrouwen & geld
Bestel via Bol.com: Vrouwen & geld
Denise Hulst & Wilma van Hoeflaken