Boeken

Vergeet het maar

Het is altijd fijn wanneer een boek dat op het eerste gezicht een simpel romannetje lijkt toch best wat diepgang blijkt te hebben. ‘Vergeet het maar’, van de veel te jong overleden auteur Melissa Nathan, is daar een schoolvoorbeeld van.

Waar het verhaal in eerste instantie gaat om een rijke familie, en jonge vrouw Annie in het bijzonder, verandert het later in een roman met een vleugje misdaad en een spannend plot. Annie is de meest nuchtere, redelijk teruggetrokken dochter van een rijke familie, die op het punt staat flink het schip in te gaan en al het familiekapitaal kwijt te raken. Bij wijze van laatste redding wordt er een dure consultant ingehuurd, die niemand minder blijkt te zijn dan Annie’s jeugdliefde. Zij heeft geen al te beste herinneringen aan hem, en dat blijkt geheel wederzijds…

‘Vergeet het maar’ komt wat rustig op gang, maar grijpt je al snel. Hoe loopt het met de hoofdrolspelers af, waardoor gaat het zo slecht met het familiebedrijf en vooral ‘komt het allemaal goed?’, wanneer je eenmaal een pagina of 20 hebt gelezen zul je niet rusten tot je daar achter bent. En, zonder al te veel te verklappen: je zult niet worden teleurgesteld.

Vergeet het maar – Melissa Nathan
ISBN 9789044322828
The House of Books
17,90 euro

Vergeet het maar
Bestel via Bol.com: Vergeet het maar
Melissa Nathan