Boeken

Mijn tuin: tuinieren voor jonge kinderen

Het voorjaar is begonnen, en dat betekent ook dat het weer tijd wordt om de tuin bij te gaan houden. Iets dat de meeste kinderen ook erg leuk vinden!

In het vrolijke boek Mijn tuin van Vivian den Hollander lezen ze er alles over, en krijgen ze genoeg tips om zelf aan de slag te gaan.

Mijn tuin

Mijn tuin is eigenlijk een combinatie van een (voor)leesboekje, en een handige gids om zelf aan de slag te gaan met een tuintje. In het verhaal staan Liam en Saar centraal.

Liam mag zijn eigen tuintje vullen en bijhouden, naast de moestuin van zijn vader. Zijn buurmeisje Saar heeft geen tuin, maar wel een balkon. En daar kun je ook prima een mini-tuintje op maken. Op bijna iedere pagina van het boek kom je Liam en Saar tegen. Soms in een leuk verhaaltje, soms een kort stripje en anders wel in een gezellig plaatje. Samen ontdekken zij van alles over tuinieren.

Zelf aan de slag

Maar dat is natuurlijk niet alles! Wie dit boekje leest, wil zelf ook aan de slag. En dat kan, want als je het doorleest weet je al snel genoeg om een eigen tuintje te starten. In de handige kalender lees je precies wat je deze maand kunt doen, en in het boekje vind je vervolgens tips over hoe je dat dan aanpakt.

Hoe laat je zaadjes groeien? En hoe begin je een moestuin op je balkon? Hoe maak je saaie bloempotten wat vrolijker? En welke beestje leven er zoal in je tuin? Alles komt aan bod, op een vrolijke manier die perfect past bij jonge kinderen. Met een beetje begeleiding van papa of mama kan je eigen tuintje niet meer stuk!

Mijn tuin – Vivian den Hollander
ISBN 9879000348350
Van Holkema & Warendorf
€8,99