Boeken

Trol en het verdwenen zusje

Ken je Trol en het Pietertje? Nu is er een vervolg! In Trol en het verdwenen zusje, dat ook prima los te lezen is, is het weer smullen geblazen.

Trol en het verdwenen zusje

Kaatje is het zusje van Pietertje, die samen met Trol een koffietent voor trollen runt. Daar verkopen ze cakejes waar de trollen dol op zijn. Ze eten zelfs liever die cakejes dan dat ze kinderen eten, wat natuurlijk goed nieuws is.

Alleen… Pietertje heeft het zo druk met het runnen van de koffietent, dat hij niet in de gaten heeft dat zijn zusje Kaatje opeens weg is. Ze lijkt te zijn verdwenen richting de bergen, en da’s geen goed nieuws. Daar woont namelijk trol Monkelkop, de enige trol die het café nog nooit bezocht heeft, en die nogal berucht is. Pietertje besluit haar daar toch maar te gaan zoeken…

Dit grappige prentenboek bevat een lichte boodschap (angst voor de vreemdeling), maar is vooral ontzettend leuk om te lezen. De illustraties zijn zeer sprekend, de karakters herkenbaar en het boek zit vol humor. Wij zijn dol op Trol, Pietertje, Kaatje én Monkelkop!

Trol en het verdwenen zusje – Adam Stower
ISBN 9789026138553
De Fontein
€12,99