Boeken

Thea Stilton: De dierenkliniek

De boeken van Geronimo Stilton zijn razend populair bij jongens en meisjes, al kiezen de laatsten ook graag voor Thea Stilton.

Thea is de zus van Geronimo, en lijkt niet bepaald op hem. Ze is een echte waaghals, dol op reizen en ook nog eens een echte dame. Als journalist zit zij altijd achter het laatste nieuws aan.

In haar nieuwe boek, De dierenkliniek, staan de Thea Sisters centraal, vijf muizige dames uit de hele wereld. Colette uit Frankrijk, Violet uit China, Pamela uit Tanzania, Paulina uit Peru en Nicky uit Australië. Op de eerste bladzijde van het boek stelt Thea ze netjes en uitgebreid aan de lezers voor.

De Thea Sisters studeren op Topford College om net als Thea journaliste te worden. En op zo’n college gebeurt natuurlijk van alles, waarvan jij mee kunt genieten. In dit boek vinden zij een gewond vosje, dat zij naar dierenarts Olivia brengen. Deze geweldige dierenarts kan wel wat hulp gebruiken, een mooie uitdaging voor de Thea Sisters!

In de dierenkliniek zorgen zij niet alleen voor dieren, maar zijn er natuurlijk ook weer avonturen om te beleven en mysteries om op te lossen.

De boeken van Geronimo Stilton, en ook die van Thea, staan bekend om hun aparte vormgeving. Veel illustraties, en woorden in de tekst die er heel anders, en heel opvallend uitzien. Voor volwassenen lijkt dat soms een beetje onrustig, maar kinderen vinden het heerlijk. Zeker kinderen die moeite hebben met lezen, en daardoor niet altijd hun gedachten bij een boek kunnen houden, worden door de constante prikkels steeds weer in het verhaal getrokken, heel slim gedaan!

Deze Thea Sisters boeken zijn een fijne mix van avontuur en college verhalen, en echt iets voor meisjes. Leuk om te lezen, daar is alles aan gedaan, en ook nog eens hartstikke betaalbaar: dit boek kost slechts €6,95. De Stiltons kunnen op deze manier nog jaren mee!

De dierenkliniek – Thea Stilton
ISBN 9789085922568
De Wakkere Muis
€6,95