Boeken

Supermoeder

Quin, of simpelweg ‘Q’ kun je nog kennen uit In bed, waarin zij haar zwangerschap net wat anders doorkomt dan hoe zij gehoopt had. In het vervolg (dat ook prima ‘los’ te lezen valt) is baby Samuel net geboren, en ook dan gaat het weer niet allemaal volgens plan. Samuel blijkt namelijk een behoorlijke huilbaby, en ook de snelle advocatenbanen die Q en haar man Tom in downtown New York hebben lijken niet meer zo geweldig als zij altijd dachten.

Om eens goed over hun leven na te denken, en in de hoop wat rust te vinden met de baby, trekken zij voor een paar weken in het zomerhuis van een goede vriend van Tom, gelegen in een dorpje in the middle of nowhere. De zus van Q, Jeanie, komt logeren om het stel te helpen met de baby, maar zij blijkt zo haar eigen problemen te hebben. Ze is 24 jaar, net afgestudeerd, en heeft werkelijk geen idee wat ze met haar leven aanmoet.

In tegenstelling tot andere ‘help, ik heb opeens een kind’ romans, gaat ‘Supermoeder’ niet alleen over Q en haar baby, maar ook ruimschoots over haar zus Jeanie en de omgeving van beide zussen. Dat maakt dit boek prettig afwisselend. Een flinke portie romantiek, roddel en achterklap, zussenrelaties en humor maken ‘Supermoeder’ tot een lekker boek voor verstokte fans van goede chicklit.

Supermoeder – Sarah Bilston
ISBN 9789022550724
De Boekerij
17,95 euro