Boeken

Scoop!, de debuutroman van Iris Houx

Scoop! Iris Houx

Iris Houx heeft al veel geschreven, korte verhalen en columns in o.a. Dagblad Metro, Viva, Esta en op Chicklit.nl, maar nog niet eerder een boek. Daar brengt ze met Scoop! verandering in, wij lazen deze debuutroman.

Scoop!

Bij veel boeken zie je aan de buitenkant al een beetje wat je te wachten staat. Bij Scoop! is dat niet anders: de roze kleur en het vrouwelijke lettertype verraden dat we hier met een fijne roman te maken hebben. ‘Een onweerstaanbaar grappige roman over liefde en zelfvertrouwen’, om precies te zijn, als we de cover mogen geloven.

Hoofdpersoon Esmée is een beetje een kruising tussen Bridget Jones en Andy Sachs uit The Devil Wears Prada. Een tikje onhandige, beetje bedeesde twintiger, werkend op de redacie van een magazine. Met een tang als bazin, die echter al snel wordt vervangen door een goede vriendin van Esmée. Prettig nieuws, zou je zeggen, ware het niet dat Esmée haar vriendinnen heeft verteld dat ze chef is bij het magazine, terwijl ze in werkelijkheid slechts assistent is. Je moet wat, als al je vriendinnen een bloeiende carrière lijken te hebben, en jij niet voor ze wilt onderdoen.

Maar nu wordt één van die vriendinnen dus haar chef, en heeft ze wat uit te leggen. Lastig! Want nu wordt het wel heel lastig volhouden, zelfs naar zichzelf, dat het heus wel goed gaat komen met die geweldige carrière. Alhoewel… Als een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, kan Esmée zomaar degene zijn die met een geweldig plan komt. Een plan dat haar eigen leven, zowel privé als zakelijk, ook behoorlijk op zijn kop zet…

Niks aan de hand

Scoop! is met zijn 352 pagina’s een heerlijk ‘niks aan de hand’ boek om te lezen op het strand, of tijdens een lange zonnige dag in je hangmat. Echt een boek voor wie benieuwd is hoe het er op een tijdschriftredactie aan toe gaat… of althans aan toe zou kúnnen gaan. Geen ingewikkeld verhaal, maar het herkenbare leven van een vrouwelijke twintiger, waarin liefde, vriendschap en de eerste stappen op de werkvloer centraal staan. Met vaart geschreven, voorzien van de juiste dosis humor: lekker zomers leesvoer!

Scoop! – Iris Houx
ISBN 9789044349689
The House of Books
€19,99