Boeken

Robin en God

Wist je dat het 7 november Nationale Robin-dag is? Op die dag mag iedereen die Robin heet (en dat zijn er in Nederland meer dan 28.000) in de kinderboekwinkels een exemplaar van O rode papaver, boem pats knal! ophalen.

Dit boek van Sjoerd Kuyper is er één van de vele waarin Robin de hoofdrol speelt. Wij bekijken Robin en God nog eens, het boek in deze reeks dat werd bekroond met een Gouden Griffel.

Robin en God

Het begon allemaal in 1990, met Robins Zomer. We maakten kennis met Robin, een jongen van vijf, in wiens leven allerlei alledaagse, maar toch heel spannende dingen gebeuren. Ideale voorleesboeken, die kinderen zodra ze zelf kunnen lezen er ook nog regelmatig bij zullen pakken.

Robin en God is het zesde boek in de serie, en werd onlangs opnieuw uitgebracht. Het wordt gezien als waarschijnlijk het mooiste Robin-boek, en daar sluiten we ons maar wat graag bij aan. Robins ouders geloven niet in God, maar zijn opa wel. Hij kan er ook veel over vertellen, en al Robins vragen beantwoorden.

Robins leven is fijn herkenbaar voor jonge kinderen. Thuis, school, opa: allemaal zaken waar iedereen zich iets bij kan voorstellen. Ook de vragen die Robin stelt, zijn vragen waar ieder opgroeiend kind zomaar mee kan zitten.

Robin en God is een mooi boek voor ieder kind, of het nu gelooft of niet. Extra leuk en toepasselijk om voor te lezen richting de kerstdagen, maar eigenlijk geschikt voor iedere dag van het jaar.

Robin en God – Sjoerd Kuyper (illustraties: Marije Tolman)
ISBN 9789047707448
Lemniscaat
€14,95