Boeken Travel

Relaxed op vakantie

Relaxed op vakantie

Relaxed op vakantie… we proberen het ieder jaar weer, maar rennen uiteindelijk toch met koffer en al compleet in de stress de deur uit. Kan dat niet anders?

Relaxed op vakantie

Wie kent het niet: maanden heb je ernaar uitgekeken, en dan is het moment daar. Vakantie! Met de stress van je werk nog aan je hoofd pak je snel doch effectief je koffer in. Waar zijn mijn slippers? Moesten we nou handdoeken meenemen of niet? Paspoort… hoe kan dat nou verlopen zijn?

En dat is slechts het begin. Ook eenmaal op de vakantiebestemming kost het menigeen wat moeite om de juiste ‘flow’ te vinden. Te relaxen. Om over de periode als je net thuis bent van vakantie maar niet te spreken. Stapels wasgoed dringen zich meteen na thuiskomst op, en na een dag of twee op het werk lijkt de vakantie al weer maanden geleden.

Hoe zorgen we ervoor dat we nu eens écht kunnen genieten van een vakantie? Met deze vraag in ons achterhoofd stortten we ons vol op het boekje ‘Relaxed op vakantie’ van Ingrid Meurs.

Gouden tips!

Het boekje is heel handig ingedeeld, met een hoofdstuk ‘Voor de vakantie’, een stuk ‘Tijdens de vakantie’ en voor als we weer thuis zijn de ‘Na de vakantie’ tips. We beginnen bij het begin, de eeuwige vraag ‘Waar gaan we heen dit jaar?’. Laat je daarbij vooral niet leiden door wat anderen (je medereizigers uitgezonderd, uiteraard) willen: niet iedereen houdt van hetzelfde soort vakantie, en waar de ene volledig tot rust komt tijdens een trektocht door de bergen, wil de ander nu eenmaal op een bedje op het strand liggen.

Het hoofdstuk gaat verder met al die praktische dingen waar we vaak pas te laat aan denken (en die daardoor stress veroorzaken). De juiste (reis)documenten, verzekeringen, reisgidsen en de perfecte manier om je koffer in te pakken. Begin minimaal een week of twee voor je op vakantie gaat met het lezen van dit hoofdstuk, doe je het te laat dan kan het naleven van de tips juist voor wat extra stress zorgen. Wat ons betreft de gouden tip tijdens inpakstress: zolang je je creditcard of pinpas bij je hebt, is het niet erg om iets anders (je bikini, een paar extra schoenen, leesvoer…) te vergeten. Dat kun je altijd nog ter plekke kopen!

Op vakantie

Ook het ‘Tijdens de vakantie’ gedeelte staat vol met dit soort tips. Neem het boekje mee op vakantie om ze in geval van stress nog even na te lezen, maar lees het ook zeker voor vertrek even. Altijd ruzie in de auto, op weg naar je vakantiebestemming? Kwestie van het juiste vertrekmoment kiezen! Kom je maar niet uit het ‘sleur van alledag’ gevoel? Zet je telefoon eens uit! Alle vakantievalkuilen komen voorbij, dingen die je zelf ook wel had kunnen bedenken, maar waar je soms even aan herinnerd moet worden.

En daarna?

Ben jij ook zo iemand die tijdens de vakantie denkt ‘Dit ga ik thuis voortaan heel anders doen!’? Die mooie plannen maakt om het vakantiegevoel vast te houden, maar het uiteindelijk met een dag of twee al weer compleet kwijt te zijn? Het laatste hoofdstuk helpt je een handje, en dat begint al met accepteren dat de vakantie erop zit, en het thuis ook heel fijn is. Al je eigen spulletjes weer bij de hand, best lekker. Ook de tip om je eerste werkweek na de vakantie pas op dinsdag of woensdag te beginnen, zodat je er rustig in kan komen en de week wat korter is, is een hele goede!

Relaxed?

Ben je er gevoelig voor, dan zal vakantiestress nooit helemaal verdwijnen. Dit handige, compacte boekje zorgt er wel voor dat je het kunt verminderen. Deels door goede, praktische tips te geven, deels door je kritisch naar je eigen gedrag te laten kijken. Handig om in huis te hebben, onmisbaar in de koffer!

Relaxed op vakantie – Ingrid Meurs
ISBN 9789021559933
Kosmos Uitgevers
€15,-