Boeken

Het poëziealbum is terug!

Oh wat worden we hier blij van. Een poëziealbum, of poeziealbum, zo je wilt, roze, met echte poëzieplaatjes. Net als vroeger!

Was jij er in jouw jeugd ook zo dol op, en kun je niet wachten tot je dochter er ook mee aan de slag gaat? Lees dan snel verder, want ja, het poëziealbum is terug!

Poëziealbum

In de jaren ’80 had ieder meisje er wel eentje. Een poëziealbum, waar ieder vriendinnetje, klasgenootje, buurmeisje en familielid een gedichtje in mocht schrijven. Volop persoonlijke wensen en gedichtjes, altijd voorzien van mooie poëzieplaatjes of tekeningen werden op deze manier verzameld.

Opeens waren ze er niet meer. Verdrongen door de vriendenboekjes, denken we. Jammer eigenlijk! Want wat waren die albums gezellig, en wat vormen ze nu, vele jaren later, een dierbare herinnering aan onze jeugd.

Poëziealbum elma van vliet

Terug! Dankzij Elma van Vliet

We hebben goed nieuws. Het poëziealbum is terug! Dankzij Elma van Vliet, die je vast wel kent van die leuke ‘Vertel eens’ boeken. Zij besloot het poëziealbum is een hedendaags jasje te steken, zonder de nostalgie uit het oog te verliezen.

Het resultaat is een prachtig roze boekje, met volop ruimte voor iedereen die je kind lief is om een gedichtje of wensje achter te laten. Natuurlijk is er ook volop ruimte voor mooie plaatjes, er is zelfs een écht velletje poëzieplaatjes bij het album ingesloten. Het uitpakken en doorbladeren van het album was voor ons, nog voor er iets in stond, een moment van puur geluk.

Het moderne poëziealbum is natuurlijk niet alleen geschikt voor meisjes. Ook moeders of zelfs oma’s, die in hun jeugd een eigen album hadden, kunnen deze mooie traditie nieuw leven inblazen. Wij zijn er vast mee begonnen, benieuwd of we een oude traditie nieuw leven in kunnen blazen!

Poëziealbum – Elma van Vliet
ISBN 9789000349784
€15,-