Boeken

Pa en Julia

Heb jij ook zo’n kind, dat niks gezelliger vindt dan ‘s nachts bij jou in bed kruipen? Dan moet je het leuke prentenboek Pa en Julia eens lezen. Samen met je kind natuurlijk, alhoewel… eigenlijk bevat het vooral een wijze les voor ouders.

Pa en Julia

Pa en Julia zijn kikkers. Pa is een grote kikker, Julia nog maar een kikkervisje. Julia vindt het het fijnst slapen bij Pa in zijn bed, en ach, dat kan ook best met zo’n klein baby-kikkertje. Maar Julia wordt groter. Ze krijgt poten, leert brullen en wordt uiteindelijk een hele grote kikker. Eentje die ervoor zorgt dat Pa klaagt: hij doet geen oog meer dicht met Julia bij hem in bed.

Julia snapt de boodschap, en slaapt dan maar in haar eigen bed. Maar is zij eigenlijk wel degene die daar het meest last van heeft, of is Pa dat?

Grappig en herkenbaar

Wil je je kind afleren om bij jou in bed te kruipen, dan is Pa en Julia misschien niet het handigste boekje. Het toont tenslotte aan dat het stiekem de ouders zijn die hun kind graag bij zich hebben. Voor alle andere kinderen én ouders is het vooral een hartverwarmend, schattig en herkenbaar boek met ontzettend geestige illustraties.

Pa en Julia – David Ezra Stein
ISBN 9789047707394
Lemniscaat
€13,95