Boeken

Onzichtbart

In een druk gezin, waarin iedereen altijd van alles te doen heeft, kun je je wel eens een beetje onzichtbaar voelen. Maar wat als je dat nu eens écht zou zijn?

Bart maakt dat mee, in Onzichtbart. En dat is toch een leuk boek!

Onzichtbart

Het begon op een gewone avond. Bart vroeg of iemand hem de aardappels even aan wilde geven. Maar niemand hoorde hem. Vader, moeder, broer en zus, ze waren allemaal zo verdiept in hun eigen gesprekken en bezigheden, dat Bart zich bijna onzichtbaar voelde.

Het duurde niet lang of het bleef niet alleen bij een gevoel: Bart werd echt onzichtbaar! Niet dat zijn familie dat meteen door had, pas toen het moment was aangebroken dat Bart met zijn broer en zus de tafel af moest ruimen werd zijn afwezigheid, of beter gezegd ‘onzichtbaarheid’ opgemerkt.

In eerste instantie trekt niemand zich er al te veel van aan, totdat zijn familie hem écht kwijt is… en Bart opeens meer aandacht krijgt dan hij ooit had verwacht.

Vingertje

De boodschap van het boek is, in ieder geval voor volwassenen, duidelijk: besteed eens wat meer aandacht aan elkaar, in plaats van aan jezelf. Neem eens de tijd om met elkaar te praten, en naar elkaar te luisteren. Dat vindt uiteindelijk iedereen fijn!

Maar voor kinderen is Onzichtbart vooral een hilarisch prentenboek, waarin zij zichzelf en hun familie wellicht een tikje zullen herkennen. Een mooi boek, helemaal van deze tijd, waarin een probleem op humoristische wijze onder de aandacht wordt gebracht.

Onzichtbart – Maureen Fergus
ISBN 9789051164664
De Vier Windstreken
€ 14,50