Boeken

Onvergetelijk!

Stel je voor: je wordt op een dag wakker, en denkt dat het 1998 is. Je bent een vrolijke 20-er, net in verwachting van je eerste kindje, dat je uiteraard krijgt met je grote liefde. Klinkt prettig toch? Behalve als je er even later achterkomt dat het 2008 is, je inmiddels 3 opgroeiende kinderen hebt en in scheiding ligt. En zo lekker jong en vrolijk, zo ben je ook al jaren niet meer. Althans, dat denk je op te maken uit de reacties die je krijgt van andere mensen.
Een geweldig plot voor een boek, en dat is precies wat Liane Moriarty ervan maakte. ‘Onvergetelijk!’ gaat over Alice, die in bovengenoemde situatie terecht komt na een flinke val op haar hoofd. Zij voelt zich weer die aardige jonge vrouw, terwijl zij er door de reacties van haar omgeving achterkomt dat zij inmiddels is veranderd in een ware momzilla. Verbaasd ziet zij haar nieuwe leven aan zich voorbij trekken, terwijl zij niet kan geloven dat zij écht zo geworden is. Langzaam komen er flarden geheugen uit de afgelopen 10 jaar terug, waardoor haar wel steeds meer dingen duidelijk worden. De vraag is alleen: zal haar geheugen ooit nog helemaal terugkeren? En wanneer dat het geval is, zal ze dan weer haar nieuwe ‘haaibaaierige’ ik worden, of schudt ze die nieuwe vrouw van zich af?

‘Ongvergetelijk!’ leest heerlijk weg. Doordat je begint met een groot aantal vraagtekens, die door flashback van Alice en dagboekfragmenten van haar naasten steeds wat verder worden opgelost, blijft het boek bladzijde na bladzijde boeien. Waarom is Alice zo veranderd? Wat is er in vredesnaam gebeurd, en valt dit allemaal nog terug te dragen? Om erachter te komen zul je het boek moeten lezen, maar da’s bepaald geen straf!

 

Onvergetelijk! – Liane Moriarty
ISBN 9789032512118
De Kern
17,95 euro 

 

Onvergetelijk!
Bestel via Bol.com: Onvergetelijk!
Moriarty, L