Boeken Celebs

Ontwerpers van Oranje

Zeg eens eerlijk, als er op foto’s of televisiebeelden (vrouwelijke) leden van het Koninklijk Huis voorbij komen, waar kijk je dan het eerste naar? Precies: wat hebben ze aan. De Oranje’s hebben, net als de andere koningshuizen, de traditie er altijd piekfijn verzorgd uit te zien, en zich met name op officiële gelegenheden extra uit te dossen. Het onlangs verschenen ‘Ontwerpers van Oranje’ is voor ons dan ook een heerlijk ‘kijkboek’.

In dit boek staan namelijk tal van foto’s van de recente vrouwelijke leden van het koninklijk huis, beginnend bij Wilhelmina. Veel aandacht is er uiteraard voor Beatrix, die zich van 1965 en 2007 liet kleden door couturier Theresia Vreugdenhil, maar ook Maxima en de andere nieuwe prinsessen komen uitgebreid aan bod. Wanneer je je niet alleen beperkt tot plaatjes kijken, maar ook de veelal zeer interessante tekst doorneemt, kom je er o.a. achter waar de gedragen kleding blijft, en hoe de Oranjes in het algemeen tegen kleding aankijken.

‘Ontwerpers van Oranje’ is een onmisbaar boek voor Oranje liefhebbers, maar zeker ook voor mode minnend Nederland. De prinsessen lieten en laten zich stuk voor stuk kleden door goede couturiers, en gaan (op een enigszins behoudende manier) met de mode mee. Dit prachtige boek geeft daardoor niet alleen een goed beeld van de Oranjes door de jaren heen, maar ook van het modebeeld.

Ontwerpers van Oranje – Els Smit
ISBN 9789046805039
Nieuw Amsterdam
19,95 euro

Ontwerpers van Oranje
Ontwerpers van Oranje
Els Smit