Boeken Favourites

Nickname

Hoe kan het toch, dat je met een paar volslagen vreemden op internet zomaar van alles deelt? Noor, Roos en Dagmar komen in dezelfde chatroom terecht, en zijn al snel elkaars beste virtuele vriendinnen, zonder dat zij elkaars echte naam kennen of elkaar ooit in het echt gezien hebben. Maar daar komt verandering in, als Dagmar ongewenst in verwachting raakt en Noor zich opwerpt als haar verzorgster. Een mooie vriendschap die online is ontstaan blijkt ook in ‘het echte leven’ heel waardevol.

Althans, zo lijkt het. Want, zonder al te veel van het plot te willen verklappen, de levens van alledrie de dames verlopen bepaald niet rooskleurig sinds zij elkaar kennen. Er gebeuren enge dingen, en ook als lezer van het boek ‘Nickname’ kom je er lange tijd niet achter hoe de vork nou precies in de steel zit. En dat is ook precies de kracht van Ingrid Oonincx, de auteur, die je tot op de laatste pagina doet verbazen, huiveren soms.

‘Nickname’ wil je in 1 keer uitlezen, om erachter te komen hoe de dames met elkaar zijn verbonden. Geen moment wordt het voorspelbaar, iedere pagina brengt een nieuwe, al dan niet onaangename verrassing. Met ‘Nickname’ won Ingrid Oonincx een schrijfwedstrijd, en dat is absoluut terecht. Een bloedstollend, herkenbaar en eigentijds boek van eigen bodem.

Nickname – Ingrid Oonincx
ISBN 9789044327113
The House of Books
16,95 euro

Nickname
Bestel via Bol.com: Nickname
Oonincx, I.