Boeken Favourites

Net echt!

Hoe is het om in een real life soap mee te spelen? Dat vragen een aantal highschool leerlingen zich ook wel af als een tv station een heuse casting organiseert in hun school. Een aantal leerlingen, waaronder Jesse, wordt uitgekozen om mee te doen aan deze show, in ruil voor een mooie studiebeurs.

Jesse vraagt zich al snel af waarom zij, als redelijk grijs muisje, is uitgekozen. De andere hoofdrolspelers zijn allemaal van het populaire, duur geklede groepje tenslotte. Maar al snel blijkt dat dat de makers weinig uitmaakt: Jesse wordt gewoon tot 1 van hen getransformeerd, en kent zichzelf nauwelijks meer terug. Als dan blijkt dat er tijdens het filmen veel in scène wordt gezet, en in de uitzendingen nog eens flink suggestief wordt geknipt en geplakt, vraagt zij zich af of dit nu allemaal wel zo’n goed plan was.

Net echt! is eigenlijk een ‘young adult’ boek, maar ook voor iets minder jongere adults leest het lekker weg. Het geeft een, waarschijnlijk behoorlijk realistisch, inkijkje in series als The Hills, waarvan het geen geheim is dat er veel wordt gescript. Roddel, achterklap, liefde (of toch niet?), geld en problemen: smullen met een moraal. Niet alles dat je op tv ziet is waar, en geld en roem maken zeker niet altijd gelukkig. Lezen en smullen!

Net echt! – Emma McLauglin & Nicola Kraus
ISBN 9789044325652
The House of Books
17,95 euro

Net echt!
Net echt!
McLaughlin, E. & Nicola Kraus