Boeken

Het Molboekje 2014

Het nieuwe jaar begint goed: vanaf 2 januari is Wie is de Mol? weer wekelijks te zien op tv. Dit jaar zijn wij extreem goed voorbereid!

Iedere Wie is de Mol? fan kent ze, de befaamde Mol-boekjes van de kandidaten. Hierin noteren zij alles. Alles wat zij weten over mede-kandidaten, alles wat hen opvalt, alles wat er gebeurt. Het is hun houvast, hun sleutel tot de winst van het spel. Althans, dat hopen ze.

Bijna ieder jaar is er een hoop te doen over deze boekjes. Ze raken vermist, kandidaten lezen al dan niet stiekem in boekjes van een ander, kortom, het Molboekje staat behoorlijk centraal. En niet alleen op tv, maar ook bij jou op de bank.

Want hoe cool is het, dat je gewoon je eigen Molboekje kunt kopen! Mysterieus zwart, met natuurlijk De Mol op de cover. Maar, en dat is een handig extraatje dat je hebt ten opzichte van de kandidaten, een deel is al ingevuld.

Zo vind je in het boekje informatie over eerdere Mollen (misschien heeft de Mol van 2014 zich er wel door laten inspireren!), geboortedata en sterrenbeelden (we voelen een hint!!) van de deelnemers van dit jaar, informatie over Hongkong, de locatie van dit jaar en bovenal heel veel ruimte voor notities. Over de kandidaten, maar ook over iedere aflevering. Genoeg ruimte om al je hersenspinsels te noteren!

Achterin het boekje vind je nog 2 handige schema’s. In het eerste kun je per aflevering bijhouden welke kandidaat wie verdenkt de Mol te zijn. Handig, want zo kun je patronen ontdekken (tenzij de Mol de boel saboteert natuurlijk…). Ook buitengewoon nuttig: het schema waarin je precies kunt bijhouden hoeveel geld er in de pot zit (of zou moeten zitten), wie de pot in handen heeft en wie hoeveel Jokers danwel vrijstellingen krijgt en gebruikt. Allemaal waardevolle informatie, zo is in eerdere jaren wel gebleken!

Zodra je met het boekje aan de slag gaat, slaat de paranoia toe. Die Chinese tekens die zo hier en daar op bladzijdes staan, die hebben vast een betekenis. En de volgorde waarin de kandidaten worden voorgesteld, alfabetisch, dat moet wel een reden hebben! Kortom, wij zijn al weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen, en gaan er met dit boekje nu eens echt in slagen de Mol op basis van feiten te ontmaskeren!

Het Molboekje 2014
ISBN 9789400504493
Gloriae
14,95 euro