Boeken

Mindfulmama

Mindfulness, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Wat is het? ‘Met je aandacht in het NU zijn en aanvaarden wat er is. Oftewel zijn waar je bent en vrede hebben met wat er is, ongeacht wat je ervan vindt’, zo omschrijft Iris Bouwman, auteur van Mindfulmama het. Klinkt logisch en positief, maar iedereen die kinderen heeft zal weten dat het niet meevalt om vrede te hebben met het feit dat je kind vlak voor je de deur uitmoet een beker melk over zijn of haar én jouw kleding heen gooit, om maar eens wat te noemen.

Gelukkig wordt in het boek ook niet verwacht dat je dit soort situaties met een serene glimlach ondergaat. We blijven mensen tenslotte. Maar, en dat is handig, er worden wel een tal van zaken besproken die je aan het denken doen zetten. Helpt het om te gaan stressen en je druk te gaan maken over de vergadering op je werk die je niet gaat redden als bij het opstaan en naar school gaat van alles mis gaat, zodat je fikse vertraging oploopt? Totaal niet. Het enige dat je kunt doen is de situatie accepteren, je neerleggen bij het feit dat dit nu eenmaal kan gebeuren.

Lastig, maar wel zinnig. En dat geldt voor vele voorbeelden en tips die in Mindfulmama voorbij komen. Waar Mindfulness in zijn algemeen best een vaag begrip kan zijn, is het toegespitst op het moederschap opeens heel helder. Een praktisch boek dat het leven misschien niet in 1 klap een stuk makkelijker maakt, maar je wel doet inzien dat veel van de stress die je als moeder ervaart door 1 iemand kan worden verminderd: jijzelf.

Mindfulmama – Iris Bouwman
ISBN 9789049101312
Spectrum
14,99 euro
Mindfulmama
Bestel via Bol.com: Mindfulmama