Boeken

Methode 15/33: een bizarre thriller van Shannon Kirk

Methode 15/33

Bizar. Da’s eigenlijk de enige omschrijving die we voor Methode 15/33 hebben. Bizar spannend, bizar goed en bizar… nou ja gewoon, bizar!

Methode 15/33

Een jong, zwanger meisje wordt op klaarlichte dag ontvoerd. Dat belooft een flink dramatisch boek. Huilende ouders, vastberaden politieagenten: alle ingrediënten zijn aanwezig.

Behalve een bang slachtoffer dan. Want dit meisje is niet het typische zwangere tienermeisje. Geen bang, hysterisch type dat haar dagen huilend doorbrengt. Sterker nog: het meisje is in haar hoofd misschien wel gevaarlijker dan haar ontvoerders.

Psychopaat

Om een jong meisje te ontvoeren, moet er wel iets mis met je zijn. Een psychopaat, zo zou je minstens één van de betrokkenen kunnen noemen. Maar het slachtoffer blijkt aan hem gewaagd te zijn. Met uiterste precisie gaat zij te werk. Onverstoorbaar, berekenend en, laten we wel wezen, een tikje eng: je zou kunnen zeggen dat dit ‘arme’ meisje in haar hoofd soms net zo gestoord is als haar vijand. Kan zij hem hierdoor verslaan?

Uniek

Methode 15/33 valt niet te vergelijken met andere boeken. Het is spannend, gruwelijk en meesterlijk tegelijk. Als lezer krijg je een inkijkje in het hoofd van een koelbloedig, manipulatief wonderkind, en wat je daar ontdekt is niet geruststellend. Begin alleen aan dit boek als je genoeg tijd hebt om het in één ruk uit te lezen!

Methode 15/3 – Shannon Kirk
ISBN 9789461091796
De Crime Compagnie
€17,95