Boeken

Medicijn van Ingrid Oonincx: de eeuwige jeugd?

medicijn ingrid oonincx

Thrillers van eigen bodem: we zijn er dol op! Zeker als ze goed geschreven zijn en je flink aan het denken zetten bovendien.

In Medicijn, het nieuwe boek van Ingrid Oonincx, draait het allemaal om de eeuwige jeugd. Hoeveel zou jij daarvoor over hebben?

De eeuwige jeugd

Stel je voor: er is een medicijn waarmee je eeuwig jong kunt blijven. Al je cellen blijven als nieuw, de veroudering krijgt geen grip op je. Geen dementie, geen kanker, maar ook geen rimpels en geen grijs haar.

Klinkt perfect, toch? Tot je er wat langer over nadenkt misschien. Want hoe leuk is het om jong te blijven terwijl iedereen om je heen wel veroudert? En stel dat we allemaal de eeuwige jeugd zouden krijgen, hoe blijven we dan in vredesnaam met zijn allen op de wereld passen, als er steeds nieuwe kinderen bij geboren worden?

Medicijn – Ingrid Oonincx

Dit verschrikkelijke vraagstuk vormt de kern van de nieuwe thriller van Ingrid Oonincx, Medicijn. Een slimme, doch ijdele wetenschapper heeft een middel tegen veroudering uitgevonden, en deelt dit met de elite. Wereldleiders, actrices, bazen van grote multinationals: allemaal willen zij eeuwig jong blijven.

Het middel moet geheim blijven, want stel je voor dat uit zou komen dat de vitaliteit die zij van nature lijken te hebben uit een potje komt. De ontdekker, Jacob Grünberg, wil echter erkenning voor zijn uitvinding. Hij werkt zelfs aan een variant die ook voor de gewone burger betaalbaar is. Maar daar zijn zijn rijke klanten natuurlijk niet blij mee…

PR-dame Ella komt plotseling in de wereld van Grünberg terecht als haar minnaar zeer plotseling overlijdt. Hij blijkt banden te hebben met Grünberg, wiens praktijken schokkender zijn dan iemand ooit kon vermoeden. Met iedere stap die zij zet brengt Ella zichzelf verder in de problemen.

Schokkend!

Je kunt tijdens het lezen van dit boek bijna niet anders dan je afvragen of deze bizarre wereld echt zou kunnen bestaan. En of je daar het antwoord eigenlijk wel op wilt weten. Ingrid Oonincx weet een bizar verhaal zodanig overtuigend te vertellen, dat je bijna niet anders kunt dan geloven dat er ergens een kern van waarheid in moet zitten.

Beangstigend! Maar wat een goed boek, wat je met zijn royale aantal van 320 pagina’s toch het liefst in één keer uit zou lezen. Op iedere pagina ligt een onverwachte wending op de loer, in dit boek dat een moreel vraagstuk ijzersterk combineert met een flinke dosis spanning. Een must read!

Medicijn – Ingrid Oonincx
ISBN 9789044345599
The House of Books
€19,99