Boeken

Maak monsters, mensen en andere mormels

Soms is de titel van een boek al voldoende om het leuk te vinden. Bij Maak monsters, mensen en andere mormels is dat het geval, maar toch namen we de moeite om het boek ook nog even te bekijken. En wat denk je? Toen werd het nog leuker!

Maak monsters, mensen en andere mormels

Dit boek is nog helemaal niet af! Op iedere pagina vind je wel een illustratie (gemaakt door bekende illustratoren, o.a. Axel Scheffler van De Gruffalo), maar dat is slechts een beginnetje. Het is aan jou om het af te maken, en dat doe je helemaal op de manier die jij wilt.

Iedere illustratie bevat een opdracht, maar deze is zo ruim dat kinderen hun fantasie volop kwijt kunnen bij het uitvoeren ervan. Wie wonen er in de boom? Hoe ziet een muis eruit, als jij het zou mogen verzinnen?

Alle illustraties zijn in zwart-wit. Je kunt ervoor kiezen om met zwart of grijs aan de slag te gaan, maar ook het gebruik van kleuren is prima, en levert hele bijzondere resultaten op. Ben je net als wij dol op de prentenboeken van uitgeverij Lemniscaat, dan zie je vast veel bekende figuurtjes uit eerder gelezen boeken voorbijkomen. Wat leuk om in dit boek nu zelf ook eens te mogen tekenen. Met 120 pagina’s zorgt Maak monsters, mensen en andere mormels voor heel wat uren creatief plezier.

Maak monsters, mensen en andere mormels – Axel Scheffler, Sara Ogilvie, Jean Jullien en vele andere illustratoren
ISBN 9789047707417
Lemniscaat
€12,50