Boeken

LIFE: Stille getuigen

LIFE is een nieuwe, veelbelovende thriller serie van Nederlandse bodem. Wij lazen het eerste deel.

Stille getuigen is het eerste boek in de LIFE reeks van Danielle Hermans. Het Nederlandse antwoord op CSI, aldus de kaft. LIFE is de naam van het forensisch onderzoeksinstituut waar deskundigen er alles aan doen om misdrijven op te lossen. Als er in een nieuwbouwwijk een doodnormaal, zelfs saai stel om het leven wordt gebracht, worden de experts ingeschakeld om te helpen bij het onderzoek.

Alex van Brederode leidt het onderzoek, daarbij geholpen door zijn nieuwe assistente Suzanne Meijer. Een bijzonder type, die Alex, en zeker niet de makkelijkste. Precies zoals je zo verwachten van iemand die zonder al te veel moeite plaatsen delict en slachtoffers onderzoekt.

Rechercheur Tom Vroom is vanuit de politie belast met de zaak, die steeds vreemder wordt. Is hier een seriemoordenaar aan de gang? Of zien de onderzoekers iets over het hoofd?

Stille getuigen leest als een spannende serie, en zal in de smaak vallen bij liefhebbers van CSI en soortgelijke series. Door de oerhollandse setting een stuk realistischer dan de Amerikaanse series, zonder aan spanning te verliezen. Kom maar door met de volgende delen, want al wordt deze moordzaak zoals dat hoort keurig afgesloten, er blijven nog genoeg losse eindjes over waar we maar wat nieuwsgierig van worden!

LIFE: Stille getuigen – DaniĆ«lle Hermans
ISBN 9789022996522
A.W. Bruna
8,99 euro