Boeken

Liever dan lief: Een sprookje in het land van Down

Ben je al eens een sprookjesboek tegengekomen met twee kinderen met het syndroom van Down in de hoofdrol? Wij niet, tot we Liever dan lief ontdekten.

Wat een sympathiek, mooi, geweldig boek is Liever dan lief! De ondertitel, Een sprookje in het land van Down, dekt de lading perfect: dit sprookje speelt zich helemaal af in de belevingswereld van kinderen met het Downsyndroom.

De twee koningskinderen in het boek vinden elkaar vreselijk lief. Ze zien er allebei een beetje anders uit dan, heel bijzonder zijn ze. Ze leven in een vrolijke, kleurrijke wereld, waarin alles mooi en ongecompliceerd is. De rest van de wereld is er ook wel hoor, maar zij zijn gewoon lekker samen gelukkig in hun eigen wereldje. De wereld van de koningskinderen.

Het simpele doch ontroerende verhaal is bij uitstek geschikt om voor te lezen aan kinderen met het syndroom van Down, maar zeker ook aan iedereen in hun omgeving. Zeker voor kinderen zal een wereld opengaan, eentje waarin zij die van Down-kinderen beter leren begrijpen en waarderen. Wat een prachtig uitgangspunt voor een sprookjesboek!

Liever dan lief – Moniek Peek / Bette Jonker
ISBN 9789051169973
De Vier Windstreken
€13,95