Boeken Favourites

Koopzucht

Shopaholic, het is zo’n veelgebruikte term geworden dat je bijna zou vergeten dat er mensen zijn die een serieuze koopverslaving hebben en daardoor zwaar in de problemen komen. Zo iemand is Avis Cardella, en zij schreef er het boek ‘Koopzucht’ over.

De kaft van het boek doet je bijna geloven dat we hier met een gezellige, onbezorgde chicklit te maken hebben, maar niets is minder waar. In het boek vertelt Avis over haar leven, en hoe mooie spullen en shoppen daarin al van kinds af aan een grote rol in gespeeld hebben. In het begin op een onschuldige manier, we weten ons allemaal wel een bijzondere aankoop te herinneren en vonden het allemaal speciaal om met onze moeders te gaan winkelen en iets moois uit te mogen zoeken, maar later bepaalt de koopverslaving meer en meer haar leven.

Schulden, kasten vol ongebruikte spullen: in dit boek vertelt Avis hoe het zover gekomen is, en hoe zij uiteindelijk besloot het tij te keren. Een persoonlijk verhaal, een zwaar verhaal vaak, maar juist door deze achtergrond zie je als lezer hoe het probleem ontstaan is. Het boek vormt hiermee niet alleen een therapie voor de auteur, maar ook een waarschuwing voor iedereen die op het randje van een koopverslaving staat.

Koopzucht – Avis Cardella
ISBN 9789049998349
Uitgeverij Mistral
16,95 euro

Koopzucht
Bestel via Bol.com: Koopzucht
Cardella, A.