Boeken Featured

Koen Kampioen Goud op Aruba

Al meer dan 400.000 exemplaren van Koen Kampioen boeken werden er verkocht. Met het nieuwe boek Koen Kampioen Goud op Aruba zal dat aantal weer flink gaan stijgen!

Koen Kampioen Goud op Aruba

Voetbal is onder kinderen, en dan hebben we het niet allen over jongens, razend populair, en er zijn weinig boekenseries die de hele sfeer rondom het jeugdvoetbal zo goed over weten te brengen als die van Koen Kampioen. Er zijn inmiddels negentien boeken verschenen, en het einde is nog lang niet in zicht als het aan ons ligt.

In Koen Kampioen Goud op Aruba speelt Koen inmiddels in de C-tjes van Stark. Zijn beste vriend Niels mag zich ook bij deze topclub aansluiten, waar ze allebei super blij mee zijn, zeker als hun team wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een internationaal jeugdtoernooi op Aruba! Hartstikke spannend, zeker omdat ze daar zullen slapen in een gastgezin.

Eenmaal op Aruba maken ze snel nieuwe vrienden, en alhoewel er heel veel om voetbal draait, is er gelukkig ook nog tijd om het eiland te ontdekken. Tijdens een uitje naar de oude goudmijnen ontdekt Koen zelfs wat goud!

Realistisch

Ontelbaar veel voetballertjes dromen van een carrière als profvoetballer. Spelen voor een groot publiek, je geld verdienen met wat je het allerliefste doet, miljoenen fans over de hele wereld: het klinkt als een jongensdroom.

Koen is op weg deze droom misschien wel waar te maken, maar komt tijdens die tocht ook de harde kant van de voetbalwereld tegen. Keihard werken, en altijd het risico lopen dat je niet goed genoeg bent, en door de profclub waar je speelt wordt weggestuurd. Ook dit aspect komt in de boeken van Koen Kampioen aan bod, in Goud op Aruba zelfs heel prominent, wat het een realistisch verhaal maakt. Schrijver Fred Diks heeft duidelijk wat research gedaan, prettig voor alle kinderen met grote dromen die deze boeken lezen.

Al is de hoofdpersoon een jongen, in de Koen Kampioen boeken duiken ook voldoende meisjes op (zoals Koens voetballende buurmeisje Renske) om de serie ook voor meisjes meer dan de moeite waard te maken. Koen Kampioen Goud op Aruba is geschikt voor kinderen vanaf een jaartje of 9.

Koen Kampioen Goud op Aruba – Fred Diks
ISBN 978 90 206 6925 1
Kluitman
€9,99