Boeken

Kiekeboe

Het boek ‘Kiekeboe’ werd al in veel landen succesvol uitgebracht, en wij zijn blij dat Nederland nu volgt. ‘Kiekeboe’ heeft namelijk een universeel, aansprekend thema. Een krokodillenei komt per ongeluk in een eendennest terecht, en het daaruit geboren krokodilletje Kiekeboe wordt liefdevol opgevoed door de moedereend, samen met de kleine eendjes. Maar op een dag duiken er grote krokodillen op, die Kiekeboe vertellen dat hij ‘één van hen’ is, en dat hij ze dus moet helpen om een lekker hapje te vangen: eenden.

Kiekeboe vindt het lastig, maar beseft al snel dat hij nooit zijn familie op zal geven voor de krokodillen. Hij verzint een slim plan om hen een lesje te leren! ‘Kiekeboe’ hanteert een thema dat je ook in de volwassenen literatuur regelmatig tegenkomt: als je wordt opgevoed door iemand ‘van een ander soort’, ga je dan tot dat soort behoren, of blijf je toch altijd anders? En als je moet kiezen tussen je ‘roots’ en je huidige familie, wat doe je dan? Door het naar, voor kinderen, aansprekende figuurtjes te vertalen, laat dit boek ook hen nadenken over dit lastige vraagstuk.

‘Kiekeboe’ is wat ons betreft niet voor niks een wereldwijde bestseller. Het leert kinderen vanaf 3 jaar van alles over familie, erbij horen en anders zijn. Perfect boek om met je kind te lezen, maar ook bijvoorbeeld als basis voor een thema op de basisschool.

Kiekeboe – Chih-Yuan Chen
ISBN 9789026124013
Uitgeverij De Fontein
12,50 euro

Kiekeboe
Bestel via Bol.com: Kiekeboe
Chen, C.Y.