Boeken

Ik heet geen Scheetebeetje!

Je zal maar een doodnormale hond zijn, maar er toevallig klein en schattig uitzien. Hoe je dan behandeld wordt!

Een origineel thema voor een prentenboek, met de opvallende titel ‘Ik heet geen Scheetebeetje!’. Wij lazen het en vertellen je wat dit boek leuker maakt dan zoveel andere boeken.

Ik heet geen Scheetebeetje!

Les 1 als je een kinderboek maakt: kinderen zijn niet gek. Of dom. En ze hoeven ook niet kinderachtig aangesproken te worden. Sean Taylor, die dit verhaal schreef, snapt dat. Sterker nog, hij schat de kinderen die dit boek lezen een stuk hoger in dan het baasje van de hond die de hoofdrol speelt.

Want dat baasje, dat snapt er duidelijk niks van, zo doet het hondje zijn beklag bij de lezers. Want hij mag dan klein zijn, hij is van binnen een heel normale hond. Eentje die normale hondendingen wil doen, en rondlopen met een roze strik om de nek hoort daar niet bij.

Gelukkig weet die arme Scheetebeetje toch hondenvrienden te maken, en al snel blijkt dat er meer honden met dit probleem kampen…

Grappig!

Na het lezen van dit leuke boek zullen zowel je kind als jij nooit meer een ‘schattig’ hondje kunnen passeren, zonder te denken aan Scheetebeetje. Al weten we natuurlijk helemaal niet wat die kleine hondjes écht denken, het verhaal is zo overtuigend dat het wel waar moét zijn!

‘Ik heet geen Scheetebeetje!’ is extra leuk om (voor) te lezen als je zelf een hond hebt, maar zelfs als je kind niks met honden heeft blijft het een juweeltje. Een prentenboek om van te genieten!

Ik heet geen Scheetebeetje! – Sean Taylor en & Kate Hindley (ill.)
ISBN 9789047707714
Lemniscaat
€13,95