Boeken

Hoofd op hol

‘Hoofd op hol’ is het nieuwe boek van Rachel Gibson. Wij lazen het, en kunnen alvast verklappen: het is weer een heerlijke!

‘Hoofd op hol’ speelt zich af in Gospel Idaho, een plaats die vaste Rachel Gibson lezers vast zullen herkennen. Leuk is dat voormalige hoofdrolspelers en passanten ook in dit boek even hun gezicht komen laten zien, het is toch leuk om te ‘zien’ hoe het met hen verder is gegaan!

Maar het boek draait natuurlijk om Kate, die haar grootvader komt helpen met zijn kleine supermarktje in dit dorpje. Haar opa is na de dood van zijn vrouw een beetje blijven hangen in het verleden, en aangezien Kate er ook wel even tussenuit wil, is hij een prima ‘projectje’, en een perfecte vlucht uit de werkelijkheid.

Al op de weg naar het dorp toe, waar ze toch vooral rust hoopt te vinden, loopt het niet helemaal volgens plan. Iets te veel gedronken, iets te veel behoefte aan genegenheid en aangezien ze toch niemand kent in het café langs haar route dé perfecte gelegenheid om een fantasie ten uitvoer te brengen: een complete vreemde verleiden en ongecompliceerde seks hebben.

Die vreemde vindt ze al snel, wat een lekker ding daar naast haar aan de bar. Maar tegen alle verwachtingen in ziet hij niks in haar plannetje… Genant, maar hé, ze hoeft hem toch nooit meer te zien. Totdat ze, eenmaal aangekomen in Gospel, kennismaakt met de man die de winkel aan de overkant van de straat runt…

Dat blijkt niemand minder dan Rob Sutter, een voormalig ijshockeyspeler, en ja, daar is wederom een link te vinden met eerdere boeken van Rachel Gibson. Rob was helaas niet dronken genoeg om zich Kate niet meer te herinneren, dus de vernedering is compleet. Zeker als Robs moeder en Kate’s opa het opeens wel érg goed met elkaar blijken te kunnen vinden.

Natuurlijk voel je van verre aankomen hoe dit af gaat lopen. Dat is ook helemaal niet waar het om gaat in deze heerlijke boeken, het gaat om het hoé. Want hoe gaan deze twee mensen elkaar uiteindelijk vinden? Rachel Gibson is er een ster in om je helemaal mee te nemen naar de plek van handelen. Gospel Idaho bestaat niet echt, maar na het lezen van dit boek zouden wij ons er als het wel bestond helemaal thuisvoelen, en moeiteloos onze weg vinden.

Combineer deze fijne manier van schrijven met een portie heerlijke man, met een overbrugbare portie ‘issues’, een sympathieke vrouwelijke hoofdrolspeler, en je hebt een echte Rachel Gibson te pakken. Herkenbaar, fijn en sexy: Rachel Gibson op haar best.

Hoofd op hol – Rachel Gibson
ISBN 9789045204741
Karakter Uitgevers
14,95 euro