Boeken Culinair

Hoge hakken aan de wijn

Wijn is hot, we klokken met zijn allen heel wat glaasjes weg. Maar we hebben ook allemaal wel eens ‘lost’ voor het wijnschap in de supermarkt gestaan. Welke wijn past er in vredesnaam bij het gerecht (of de gelegenheid) dat voor die dag op het programma staat?

Cursussen en workshops waarin je ‘wijn leert drinken en proeven’ zijn mateloos populair, maar pak je het liever wat kleinschaliger aan dan is ‘Hoge hakken aan de wijn’ een prima boekje. Het brengt je wat basiskennis bij, leert je etiketten lezen en geeft je handige handvaten als het gaat om het kiezen van de juiste wijn. Daarnaast vind je er ook nog eens wat lekkere recepten in, die uiteraard prima passen bij een genoemde wijn.

‘Hoge hakken aan de wijn’ is perfect om in huis te hebben staan, zodat je nooit meer de plank compleet misslaat. Het richt zich op wijnliefhebbers van de meest voorkomende soort, die wijn vooral lekker willen drinken en zich niet al te zeer willen verdiepen in de theorie erachter. Erg prettig is dan ook dat er bij de genoemde wijnen wordt aangegeven waar ze te koop zijn, en dat dat regelmatig gewoon de supermarkt om de hoek is.

Hoge hakken aan de wijn – Minta Nocolai
ISBN 9789057673269
mo’media
14,95 euro

Hoge hakken aan de wijn
Bestel via Bol.com: Hoge hakken aan de wijn
Nicolai, M.