Boeken Culinair

Hoera! Het nieuwe Heel Holland Bakt boek is er!

Het nieuwe grote bakboek - Heel Holland Bakt

Voor iedereen die op zondagavond wat onwennig op de bank zit, smachtend naar taarten, koekjes en Janny, Robèrt en Martine is er goed nieuws: Het nieuwe grote bakboek van Heel Holland Bakt ligt nu in de winkels.

Wij bladerden het boek gretig door en kregen naast enorme trek volop inspiratie om zelf de keuken in te duiken.

Het nieuwe grote bakboek – Heel Holland Bakt

Het einde van een seizoen Heel Holland Bakt heeft eigenlijk maar één voordeel: er komen nieuwe boeken aan. Het nieuwe grote bakboek ligt nu al in de winkels, het boek van winnares Sarena Solari volgt in februari.

In Het nieuwe grote bakboek vind je al het lekkers uit seizoen 3 van Heel Holland Bakt, speciaal voor de vaste kijkers afgewisseld met fijne foto’s uit het programma. Basistechnieken, tips en een vriendelijk woord van Janny en Robèrt openen het boek, waarna het al snel een komen en gaan is van cakes, broodjes, taarten en koekjes, precies zoals we dat gewend zijn van tv.

Voor wie alle afleveringen gezien heeft is het een feest van herkenning. Zo zijn bijvoorbeeld de gevreesde technische opdrachten allemaal in het boek opgenomen (wie herinnert zich de harde mokka’s nog?), dit keer gelukkig met een stuk meer beschrijving dan de kandidaten kregen. Heb je je voor de buis zitten verkneukelen bij de bokkenpootjes van de kandidaten? Dan is dit je kans om te laten zien dat je het beter kunt.

Finaletaarten

Het klapstuk van de tv-serie, én van het boek, vormt de finaletaart. Qua moeilijkheidsgraad misschien niet voor iedereen even geschikt om thuis te maken, maar van alleen plaatjes kijken worden we ook al erg blij. Leuk om te zien hoe Sarena’s Cherry Blossom taart er eigenlijk uit had moeten zien, een heel stuk mooier dan het resultaat in de finale.

Het nieuwe grote bakboek van Heel Holland Bakt is een feestje voor de fans, maar ook voor iedereen die het programma niet intensief volgt een waardevolle uitbreiding op de kookboeken-collectie. De recepten zijn stuk voor stuk heerlijk, verschillend in moeilijkheidsgraad en altijd voorzien van foto’s die je het water in de mond doen lopen. Perfect geschikt als cadeau, of het nu voor jezelf is of voor een ander.

Het nieuwe grote bakboek – Heel Holland Bakt
ISBN 9789021560786
Kosmos
€29,99