Boeken

Hartenvrouw, het boek van Babette van Veen

hartenvrouw babette van veen

Hartenvrouw is niet alleen de titel van het boek van Babette van Veen, ook haar nieuwe cd en theatertour dragen deze naam. Wij lazen het boek.

Wie de roddelbladen of RTL Boulevard een beetje gevolgd heeft, weet dat Babettes leven nog niet zo lang geleden nogal in puin lag. Man weg, plannen weg, toekomst weg. Nooit leuk om er opeens, onverwacht, alleen voor te staan.

De verleiding om zwelgend in een gat te vallen is groot, maar maakt je leven er niet leuker op. Want die toekomst… die is helemaal niet weg met het vertrekken van een man, hij ligt juist weer helemaal open! En dat is waar Babette van Veen ‘Hartenvrouw’ over schreef.

De veelzeggende ondertitel luidt ‘Azen op geluk’, en dat is precies wat Babette je aanraadt. Niet in de put gaan zitten, maar op zoek naar geluk. Met vallen en opstaan, uiteraard, maar neem je leven in eigen hand en maak er wat van.

Is ‘Hartenvrouw’ dan een zelfhulpboek? Een ‘zo moet je het doen’ boek? Welnee! Het is het persoonlijke verhaal van Babette van Veen, mooi afgewisseld met liedteksten uit haar gelijknamige voorstelling, waarin ze simpelweg vertelt hoe zij haar leven weer op de rails heeft gekregen. Hoe na die diepe put, en heel veel nadenken, toch dat geluk weer in zich kwam. Openhartig, eerlijk en zeker niet belerend, een mooi ervaringsverhaal voor wie in dezelfde situatie verkeert.

Hartenvrouw – Babette van Veen
ISBN 9789400504769
Lev.
€17,95