Boeken Favourites Getest

Getest: LOOkX Bio Sun Protector Powder Medium SPF 20

In de zomer is het zaak om je gezicht goed te beschermen. Gelukkig komen er steeds meer verzorgingsproducten op de markt met een ingebouwde SPF, zo ook de BIO Protector Powder Medium van LOOkX (20,50 euro). Dit zonnige poeder is uitgerust met een SPF 20, en zorgt dus niet alleen voor een instant zomerse glans, maar ook voor een beschermde huid.

Het poeder is licht bronzend heeft een lichte glitter, die echter niet overheersend is. Je kunt hem dus rustig op je gehele gezicht aanbrengen zonder helemaal ‘bling’ voor de dag te komen. Waar andere bronzende poeders nogal een erg overheersende tint kunnen geven, is dit poeder redelijk transparant, zodat het zich als het ware aanpast aan je eigen huidtint. Hierdoor is het ook prima geschikt als je zelf een wat lichtere huid hebt, die je met dit poeder net ‘een beetje zon’ meegeeft.

Terwijl de structuur redelijk romig is, matteert het poeder je huid toch mooi, zonder zo’n droge poederlook te geven. Dit effect houdt rustig de hele dag aan, al hangt dat natuurlijk wel af van wat voor soort dagcrème en eventuele foundation je gebruikt en wat je activiteiten die dag zijn. Fijne zomerse basis voor je make-up, die verdere zonbescherming onnodig maakt.