Boeken Culinair Favourites Getest

Gelezen: Ik haat koken…

Krijg jij binnenkort een groep mensen te eten, al dan niet voor de feestdagen, maar ben je geen type dat urenlang in de keuken wil staan? Of ben je op zoek naar een kookboek voor een vriendin die bepaald geen keukenprinses is, maar wel lekker wil leren koken? ‘Ik haat koken…’ is de oplossing.

Het boek heet voluit ‘Ik haat koken… maar ik ben gek op lekker eten!’ en werd speciaal samengesteld voor mensen die niet van koken houden, en zich er vaak gemakkelijk afmaken met zakjes en pakjes. Terwijl een verse, lekkere maaltijd vaak sneller klaar is dan je denkt. Ben je een enorme kookkluns en ben je bang dat echt koken te hoog gegrepen is? Het boek claimt zelfs jou te kunnen helpen, dus geef het een kans!

Je vindt in ‘Ik haat koken…’ veel handige basics, voor de hele dag. Een ontbijt van griekse yoghurt met honing en walnoten klinkt ons een stuk smakelijker in de oren dan een flesje drinktontbijt, en blijkt qua bereiding niks anders te zijn dan ‘doe de yoghurt, honing en walnoten samen in een kommetje’. Dat kunnen we! Typisch een gevalletje van ‘kom er maar eens op’, als je je wekelijkse boodschappen inslaat.

Zo gaat het ook met de maaltijden voor de rest van de dag. Vaak te simpel voor woorden, maar stuk voor stuk dingen waar wij nog nooit aan gedacht hadden. Als we geweten hadden dat je Zalm teriyaki net zo snel kunt bereiden als een visstick, hadden we in de diepvries (want dat is handig, is ook de auteur van dit boek gelukkig met ons eens) wel vaker naar de zalm gegrepen.

Of je hardnekkige kook-haters met dit boek tot liefhebbers om kunt smeden valt te betwijfelen, maar je maakt ze in ieder geval een stuk zelfredzamer en creatiever. Slimme basic gerechten die ├ęcht iedereen kan maken, in een aantrekkelijk vormgegeven boek. Ook fijn: er zijn geen foto’s in het boek opgenomen van hoe je gerecht er uit zou moeten komen zien. Kun je na het koken dus nooit teleurgesteld zijn dat het niet zo mooi is geworden als op het plaatje!

Ik haat koken… – Janny van der Heijden & Lyndsay Bekouw
ISBN 9789045203430
Karakter Uitgevers
14,95 euro