Boeken Favourites Getest

Gelezen: De bruiloft

Bij een boek met de titel ‘De bruiloft’ verwacht je misschien een romantisch verhaal dat, hoe kan het ook anders, eindigt met een bruiloft. Dat is bij dit boek in zekere zin ook zo, maar de aanloop kun je bepaald niet voorspelbaar noemen.

De bruiloft, die tussen Geoff en Monique, loopt als een rode draad door dit boek. Maar eigenlijk gaat het om de levens van een aantal vrouwen. Becky, de dochter van Geoff, die haar eigen leven bepaald niet onder controle lijkt te hebben. En Janie, haar vriendin en tevens weddingplanner van de bruiloft, die het talent bezit alles in de soep te laten lopen.

Helen is Becky’s moeder, en dus Geoffs ex-vrouw, en ook haar leven neemt in de aanloop naar de bruiloft verrassende wendingen. En dan is er nog Mel, de dominee die het huwelijk zal sluiten. Als haar dochter in coma belandt, staat ook haar wereld op zijn kop.

‘De bruiloft’ vertelt het verhaal van deze vrouwen, steeds vanuit een nieuw perspectief. In eerste instantie lijken zij voor de lezer niets met elkaar te maken te hebben, maar juist als dat allesbehalve het geval blijkt te zijn wordt het boek ├ęcht interessant. Een meeslepend verhaal over vier vrouwen wiens levens na de bruiloft nooit meer hetzelfde zullen zijn.

De bruiloft – Sophie King
ISBN 9789400501317
A.W. Bruna
15,00 euro (na 31 oktober 2011 18,95 euro)