Boeken Favourites Featured Getest

Gelezen: Bella Italia

Als je, zoals Suzanne Vermeer, iedere zomer en winter een nieuwe thriller uitbrengt, loop je al snel het gevaar dat je in herhaling valt. Dat was in de laatste paar boeken wel eens het geval, waardoor de geoefende Vermeer-lezer al snel in de gaten kon hebben wie de ‘bad guy’ was. In Bella Italia wordt echter voor een compleet andere aanpak gekozen, waardoor zelfs de beste speurneus behoorlijk lang moet wachten voor de dader ook maar enigszins in beeld lijkt te komen.

Bella Italia draait om een doorsnee familie. Vader Hans, moeder Petra en hun elfjarige zoon Niels. Zij besluiten hun zomervakantie door te brengen op een camping aan het Italiaanse Gardameer. Prachtige omgeving, heerlijke camping, leuke mede-gasten en vriendjes voor Niels: de perfecte vakantie! Tot Niels op een avond getuige is van een moord. Eén van zijn nieuwe vriendjes is het slachtoffer, maar wat er precies gebeurd is, daar laat Niels niets over los. Eenmaal thuis bezoekt hij een psycholoog, maar ook daar komen ze niet veel verder mee. De zaken lijken echter te veranderen als er vlakbij de camping waar de familie verbleef wederom een jongen wordt gedood, en de familie op verzoek van de politie invliegt om te helpen bij het politieonderzoek.

Zoals gezegd heeft Suzanne Vermeer haar opbouw voor Bella Italia iets veranderd ten opzichte van andere boeken, wat heel verfrissend werkt. Het tempo blijft er lekker in, wat ervoor zorgt dat je Bella Italia in één ruk uit zult willen lezen. Suzanne Vermeer heeft wederom een zomerse vakantiethriller die niet mag ontbreken in je koffer afgeleverd.

Bella Italia – Suzanne Vermeer
ISBN 9789022999875
A.W. Bruna
15,00 euro (na 1 september 2011 17,50 euro)