Boeken

Filemon en Clarinde Wesselink schrijven over De spin die heel veel scheetjes laat

Laten spinnen scheetjes? Zomaar iets waar we nog nooit echt over nagedacht hebben. Filemon en zijn zus Clarinde Wesselink duidelijk wel, hun kinderboek heet namelijk De spin die heel veel scheetjes laat.

Een intrigerende titel, die veel kinderen direct aan het lachen zal maken. Geldt dat ook voor de rest van het boek? Wij zochten het uit.

De spin die heel veel scheetjes laat

Er was eens een klein spinnetje dat geen vrienden had. De reden? Hij stonk. Dat kwam door de vieze scheetjes die hij de hele dag liet. Geen spinnetje wilde bij hem in de buurt komen! Op eentje na dan, die vond het zielig voor de scheetjesspin. Gewapend met een wasknijper op zijn neus besloot hij eens een gesprekje aan te knopen.

Samen ontdekten ze al snel wat de oorzaak was van al die vieze scheetjes. Elke dag chili con carne eten is gewoon niet zo verstandig… Gelukkig blijkt er een leuke, originele en lekkere oplossing voor zijn probleem te zijn!

Filemon & Clarinde Wesselink

Al is het boek vooral heel grappig (laten we wel wezen: het woord ‘scheetje’ is genoeg om menig kleuter een lachstuip te bezorgen), er zit ergens ook wel een boodschap in. Dat het niet leuk is om buitengesloten te worden bijvoorbeeld. Maar ook dat het belangrijk is om gezond te eten, al mag het soms ook gewoon alleen maar lekker zijn.

Filemon Wesselink heeft zelf twee kinderen, en verzint regelmatig verhaaltjes voor hen. Zijn zus Clarinde is kunstenares, en samen maakten zij dit leuke prentenboek. Een goed duo, dat elkaar in woord en beeld prima aanvult!

De spin die heel veel scheetjes laat – Filemon Wesselink & Clarinde Wesselink
ISBN 9789048831357
Moon
€14,99