Boeken

Er was eens… Sneeuwwitje: is het een boek of is het een kijkdoos?

Dit is zo leuk! Een boek, dat tegelijk ook een kijkdoos is. De illustraties komen tot leven!

Het is een boek!

Er was eens… Sneeuwwitje is al het tweede boek in de serie ‘carrousel-kijkdozen’ van Uitgeverij De Fontein. En als het aan ons ligt zullen er nog vele sprookjes volgen.

Eigenlijk bestaat dit pakketje, want zo ziet het eruit, uit twee delen. Het eerste is een ‘gewoon’ sprookjesboek, met het verhaal dat jong en oud kent. Met mooie, eigentijdse illustraties die dit bekende sprookje tot leven wekken.

Het is een kijkdoos!

Maar er is meer. Het boek zit namelijk niet voor niks verpakt in zo’n groot pakket: dit is een kijkdoos. Aan de bovenkant zie je de tafereeltjes uit het boek al in het klein, kijk je door het gaatje naar binnen dan zie je ze in het groot. Zo leuk!

De illustraties uit het boek zijn precies nagebouwd in de kijkdoos, dus terwijl jij voorleest kijkt je kind in het gaatje. Met de draaischijven aan de zijkanten wordt gemakkelijk de volgende illustratie in de kijkdoos gedraaid.

Heerlijk

In een tijd waarin steeds meer gedigitaliseerd wordt, smullen we van dit heerlijke boek. Een ouderwetse kijkdoos niet meer van deze tijd? Dit boek bewijst het tegendeel. Kinderen kijken verwonderd naar binnen, en luisteren aandachtig naar het verhaal, dat speciaal voor de kleintjes in korte stukjes is verdeeld. Wat een leuk concept!

Er was eens… Sneeuwwitje – Veronika Kopečková
ISBN 9789026136894
De Fontein
€15,99