Boeken

Eibertje kiest meer

Eibertje kiest meer

Met ‘Eibertje kiest’ bracht Eibertje van Halteren een zeer succesvol boek uit. Nu is er het vervolg: Eibertje kiest meer. Wij lazen het.

Eibertje kiest meer

‘Door anders te kiezen kun je kilo’s verliezen’, zo lezen we op de voorkant van het vrolijk vormgegegeven boek. En dan hebben we het niet over een dieet van sla, maar over het simpelweg kritisch kijken naar het eten dat je in de supermarkt koopt.

We weten allemaal dat verse producten gezonder zijn dan kant-en-klaar, maar er is ook een reden dat supermarkten juist vol staan met dit soort producten: we vinden ze handig. Want wie heeft er tijd om iedere dag winkels af te struinen op zoek naar de juiste ingredienten voor weer een origineel gerecht? Precies.

Eibertje gaat je dan ook niet belerend vertellen dat je al die voorverpakte voeding links moet laten liggen, ze helpt je de gezondste keuze te maken. Dat doet ze door handige tips die je op verschillende voedingsmiddelen toe kunt passen te geven, en de waarheid te vertellen achter claims op verpakkingen. Zo is het leuk als fabrikanten melden dat er vitamine C aan een product is toegevoegd, maar vrijwel geen enkele Nederlander heeft extra vitamine C nodig. De werkelijke reden van de toevoeging is vaak het verlengen van de houdbaarheid van het product, door vitamine C als anti-oxidant te gebruiken. Kijk, en dat zeggen ze er niet bij!

Producten vergelijken

Leuk hoor, al die tips en weetjes, en we hebben ze ook met veel interesse gelezen. Maar om in de supermarkt ieder etiket uit te gaan pluizen is ook weer zo iets… Gelukkig maakt Eibertje het ons makkelijk door een flink aantal pagina’s in te richten voor een kleine vergelijking. Zo is er een pagina met ontbijtgranen, handig met foto’s van de producten erbij. Welke kun je beter wel kiezen, en welke niet, en waarom? Wij hebben onze ‘gezonde’ repen inmiddels ingeruild voor een stuk gezondere variant.

Onmisbaar

Eigenlijk is ‘Eibertje kiest meer’ onmisbaar voor iedereen die regelmatig in de supermarkt komt. Er wordt perfect in uitgelegd waarom we geneigd zijn bepaalde producten te kopen, terwijl de gezondere varianten veel minder onze aandacht weten te trekken. Eibertje is afgestudeerd in Voeding en Diëtetiek en heeft zich gespecialiseerd in levensmiddelen. Haar mening is dus zeker ergens op gebaseerd, al mag je het soms ook best met haar oneens zijn. Dit boek is dan ook geen boek met verboden, maar een gids die je helpt je eigen keuzes te maken. Je gezond verstand gebruiken, met een heldere uitleg, en zonder al je favoriete producten op te hoeven geven. De ultieme gids voor de supermarkt!

Eibertje kiest meer – Eibertje van Halteren
ISBN 9789048825646
Carrera
€ 15,-