Boeken

Dodelijk dun

In Nederland kennen we Nikki Grahame niet, in Engeland is zij een bekend gezicht. Een omhooggevallen reality sterretje dat niks anders kan dan feestjes aflopen, denk je misschien bij het zien van haar foto. Hoogblond, gebruind, hippe kleding en net iets te dun. Het is dat laatste dat maakt dat Nikki Grahame niet zomaar een nietszeggend popje is.
Nikki strijdt al haar hele leven tegen anorexia. Letterlijk al haar hele leven: de eerste tekenen van deze slopende ziekten dienden zich bij haar al op zeer jonge leeftijd aan, en zij was amper 8 jaar oud toen haar hele leven al in het teken stond van niet eten. Vele opnames in klinieken volgden, en het duurde erg lang voor Nikki niet alleen een acceptabel gewicht bereikte, maar ook in haar hoofd de knop omging.

In ‘Dodelijk dun’ doet zij haar angstaanjagende verhaal. Vertelt zij hoe haar leven eruit zag, hoe haar ziekte haar gevormd heeft. Geen zielige tranentrekker, nee, Nikki weet dondersgoed dat zij in die jaren bij tijden onuitstaanbaar was en ook haar omgeving hier flink onder geleden heeft. Door haar deelname aan de Engelse versie van Big Brother werd zij nationaal bekend, en kon zij haar verhaal wijd verspreiden. Een goede zaak, want al zal anorexia niet kunnen worden voorkomen, Nikki’s verhaal maakt je wel zeer bewust van de signalen en de werking van de ziekte. Aangrijpend en bij tijden ontluisterend.

Dodelijk dun – Nikki Grahame
ISBN 9789044325287
The House of Books
17,50 euro

Dodelijk dun
Bestel via Bol.com: Dodelijk dun
Nikki Grahame