Boeken

Dochter vermist: een spannende Scandinavische thriller

dochter vermist

Hoe het komt weten we ook niet precies, maar feit is dat er uit Scandinavië veel thrillers komen. En die lezen wij maar wat graag.

‘Dochter vermist’ is de debuutroman van Mikaela Bley, uit Zweden, en wow, wat een geweldig boek!

Dochter vermist

In ‘Dochter vermist’ draait het om Lycke, een meisje van acht dat plotseling vermist raakt. Het wordt het soort vermissing waarover je dagelijks in het nieuws zal horen, zelfs als er eigenlijk geen nieuws te melden is.

Misdaadverslaggeefster Ellen kan de ‘zaak Lycke’ niet loslaten, deels door haar eigen verleden. Zij bijt zich vast in de vermissing, zelfs als haar collega’s er ‘geen nieuws’ in zien, of de politie niet direct van een misdrijf uitgaat.

Wie?

Wie zit er achter de vermissing? Een pedofiel? Die enge tennisleraar? Of misschien één van de ouders, of (jawel!) de boze stiefmoeder? Door het wisselende perspectief leer je een deel van de hoofdrolspelers rondom de vermissing beter kennen. Stuk voor stuk mensen met zo hun eigenaardigheden, maar betekent dat ook meteen dat ze een jong meisje hebben laten verdwijnen?

Ellen raakt steeds verder verstrikt in het leven van Lycke, dat er aan de buitenkant een stuk mooier uitzag dan het in werkelijkheid bleek te zijn. Maar waar zij is, en door wie zij vermist is geraakt, lijkt een raadsel te blijven.

Pageturner

Er zijn van die boeken waar je rustig een paar dagen of zelfs weken mee kunt doen. Die rustig voortkabbelen, en waar je lekker iedere dag een stukje in kunt lezen. ‘Dochter vermist’ is bepaald niet zo’n boek. Dit boek moet uit, en liefst zo snel mogelijk. De raadsels dienen ontrafeld te worden, en al zit het tempo er lekker in, lezen wordt bijna een frustratie: waar is dit meisje in vredesnaam gebleven?

Knap gedaan van Mikaela Bley, die de spanning het hele boek erin weet te houden en sterke personages neer heeft gezet. Kom maar op met haar volgende boek!

Dochter vermist – Mikaela Bley
ISBN 9789400506602
A.W. Bruna
€17,50