Boeken Culinair

Diner voor 2

Ken je dat? Een boek waarvan je het eigenlijk jammer vindt dat je het uit hebt. Een hoofdpersoon, een wereldje, waarin je nog wel wat langer zou willen binnenkijken? ‘Diner voor 2′ van Heather & Rose MacDowell is zo’n boek. Lef, lust en liefde belooft de kaft, en een betere samenvatting kunnen wij nauwelijks geven.

Erin had een lekkere baan in de marketing, maar moet nadat het bedrijf waarvoor zij werkte over de kop is gegaan, op zoek naar een nieuwe baan. Bij gebrek aan beter, en met wat hulp van een oude familievriend, komt zij terecht in een ultrahip en populair New Yorks restaurant. Ze heeft geen enkele horeca ervaring, hoewel ze de eigenaar en chef kok in het begin anders wil laten vermoeden, en krijgt het op zijn zachtst gezegd zwaar.

Eerlijk is eerlijk, de eerste tijd is Erin een nachtmerrie in de bediening. Dankzij de toegewijde hulp van haar collega Cato verandert zij echter al snel in een prima serveerster, terwijl haar leidinggevenden haar steeds rotter gaan behandelen, en de klanten onverminderd veeleisend, lastig en zeurderig zijn. Er is echter 1 uitzondering, de succesvolle Daniël blijkt erg in Erin geinteresseerd te zijn.

In ‘Diner voor 2’ is de sfeer die in dit soort restaurants heerst, dankzij de jarenlange ervaring van de auteurs, zo perfect neergezet, dat je binnen no time het gevoel hebt dat je er middenin zit. Het, enigszins makkelijke, slot van het boek komt dan ook veel te snel naar onze zin. Meer, meer, meer!!

Diner voor 2 – Heather & Rose MacDowell
ISBN 9789044321227
The House of Books
17,50 euro

Diner voor 2
Bestel via Bol.com: Diner voor 2
Macdowell, H. & Macdowell, R.