Boeken

Digitaal fotograferen in een oogwenk

Daar zit je dan, met je hippe digitale camera. Je hebt hem aan weten te zetten, dat wel, maar om nou te zeggen dat je foto’s echt willen lukken? Nee, helaas is het juist bedienen van de gemiddelde digitale camera een stuk lastiger dan in het instructieboekje wordt voorgespiegeld, zeker als je wat kwaliteit betreft ook nog wat eisen stelt. Een boekje dat je helpt om het uiterste uit je camera te halen is dan ook meer dan handig.

‘Digitaal fotograferen in een oogwenk’ is, ondanks de wat oubollige titel, zo’n boekje. In minder dan 200 pagina’s lees je alle grondbeginselen van het digitaal fotograferen, van het ‘power’ knopje, tot het bewerken van je foto’s in Photoshop. Fijn is dat er wordt gewerkt met symbooltjes die je ook op de meeste camera’s aantreft, zodat je niet met én dit boekje én de gebruiksaanwijzing aan de slag hoeft om erachter te komen hoe je bepaalde instellingen kunt veranderen.

Het boekje geeft eenvoudige oplossingen bij veel voorkomende problemen als onscherpe of over/onderbelichte foto’s. Dit is handig voor ‘gelegenheids fotografen’, al zullen zij er minder voor voelen om bij ieder afzonderlijk verjaardagskiekje de optimale instellingen te bepalen voor er een foto genomen wordt, maar vooral ook voor iedereen die iets professionele kiekjes wil maken, maar niet weet hoe daarmee te beginnen.

Digitaal fotograferen in een oogwenk – Peter de Ruiter
ISBN 9789038918044
Uitgeverij Elmar
14,95 euro

Digitaal fotograferen in een oogwenk
Bestel via Bol.com: Digitaal fotograferen in een oogwenk
Peter de Ruiter & Ruiter, P de