Boeken Favourites

De zusjes Carpenter

Een lekkere ouderwetse roadtrip, die wat ons betreft direct verfilmd mag worden, dat is het boek ‘De zusjes Carpenter’. Laynie en Sarah zijn wat je noemt niet vreselijk hecht met elkaar, maar na een turbulent familieweekend zit er niks anders op dan samen naar huis te rijden, helemaal van de Amerikaanse oostkust naar California.

Direct de eerste dag hebben zij ruzie, maar gaandeweg zie je iets veranderen. De zussen praten, zijn voor het eerst eerlijk tegen elkaar, en houden elkaar een spiegel voor. Zijn ze echt wel zo gelukkig met hun leven? En het constante ‘je hebt geen idee hoe mijn leven eruit ziet!’ verwijt richting elkaar, is dat terecht? Grotendeels wel, want de waarheid blijkt bij beide zussen heel anders te liggen dan zij van elkaar (en van zichzelf!) dachten.

Een emotioneel ‘moeilijke zussenrelaties’ boek is het echter geen seconde. Laynie en Sarah moeten onderweg nogal wat ‘hindernissen’ overwinnen, en die zijn niet alleen emotioneel van aard. Zo komen ze in de gevangenis terecht, en laat de keurige Sarah een wildvreemde man wiens hulp ze nodig hebben op zijn verzoek haar blote kont zien. Het is juist deze afwisseling tussen emotie, humor en avontuur die De zusjes Carpenter een echt smulboek maakt.

De zusjes Carpenter – Risa Green
ISBN 9789049998806
Mistral
17,95 euro


De zusjes Carpenter
Bestel via Bol.com: De zusjes Carpenter
R. Green