Boeken

De Oranjes, een uitgeBREIde geschiedenis

De boeken rondom Beatrix stapelen zich op, nu haar laatste dagen als koningin zijn aangebroken. Maar dit boek is met afstand het origineelst!

Zelf de koninklijke familie breien. Niet iets waar we zelf op zouden zijn gekomen, maar na het doorbladeren van De Oranjes, een uitgeBREIde geschiedenis kunnen we ons opeens niets leukers voorstellen. Juliana, Bernhard, Beatrix, Claus, Willem-Alexander, Máxima en de prinsesjes, je vindt ze allemaal in dit boek. Beschreven, in een kort overzichtje over hun leven, maar ook gebreid. Inclusief uitgebreide (what’s in a word…) beschrijving om ze zelf te maken.

Nu zijn wij niet de beste breiers. Gelukkig speelt auteur Fiona Goble daar goed op in, met 15 pagina’s onder de noemer ‘benodigdheden en technieken’. Inclusief getekende instructies leer je hier hoe je moet breien, wel zo handig voor je aan de slag gaat.

Op de allerlaatste pagina tref je nog een mooie toegift aan, Wim-Lex en Máxima zoals ze eruit zullen zien bij de inhuldiging. Mét koningsmantel voor de nieuwe koning. Leuk, tikkie camp en creatief: als je nu start met breien heb je de hele familie klaar voor Koningsdag!

De Oranjes, een uitgeBREIde geschiedenis – Fiona Goble
ISBN 9789045200606
Karakter Uitgevers
14,95 euro