Boeken

De liefdespolitie

Pia ken je misschien nog uit de roman ‘Man van de maand’, waarin ze twaalf mannen met verschillende sterrenbeelden ’test’. Dit keer wacht haar, ‘met dank aan’ haar hoofdredacteur van de glossy waar zij werkt, een nieuwe opdracht.

Pia wordt de Liefdespolitie. Relatieproblemen? Schakel Pia in! Niet echt een job waar ze blij van wordt, maar ze besluit zich er uiteindelijk toch maar op te storten. Vrienden en familie vertelt ze er niks over, want zo trots is ze er nou ook weer niet op… Als je zo’n baantje hebt, hoop je natuurlijk 1 persoon niet tegen te komen tussen de aanvragen: je eigen vriend. En dat is nou juist wat er wel gebeurt uiteraard…

‘De liefdespolitie’ leest lekker weg. Je valt als lezer zonder al te veel moeite het leven van Pia binnen, zowel op werk als relatie en vriendengebied, en ze is echt iemand met wie je bij wijze van spreken al snel ‘bevriend’ voelt. Haar problemen en belevenissen zijn, al zijn ze wat uitvergroot, best herkenbaar, en extra leuk is dat dit alles zich nu eens niet afspeelt in Engeland of Amerika, maar bij onze oosterburen.

Door het bijgevoegde ‘Beste vriendinnenboekje’ zou je misschien even kunnen denken dat dit boek bedoeld is voor pubers, terwijl het in feite heerlijke chicklit voor twintigers en dertigers is. Of die het vriendenboekje nou echt actief zullen gebruiken valt te betwijfelen, maar ach, het maakt het boek niet minder lekker. Niveau: lekkere trui, kop thee, veel koekjes en op de bank in één keer uitlezen.

De liefdespolitie – Martina Paura
ISBN 9789069748887
Uitgeverij Arena
9,95 euro

De liefdespolitie
Bestel via Bol.com: De liefdespolitie
M. Paura