Boeken

De Kon-Tiki’s: voor kinderen die zelf kunnen lezen

Boekjes voor kinderen die net kunnen lezen moeten leuk, een beetje spannend en goed te begrijpen zijn. De Kon-Tiki’s is de titel van een nieuwe serie.

De Kon-Tiki’s: School in gevaar

De Kon-Tiki is een school, een hele kleine. Kinderen van verschillende groepen zitten bij elkaar in de klas. In de klas van juf Marloes, die ook de baas van de school is, vind je de groepen drie, vier en vijf. Zij krijgen in de gaten dat het niet zo goed gaat met de school.

Het gebouw is oud, er gaat veel stuk, en er zitten wel erg weinig kinderen op. Reden voor de inspectie om te ‘dreigen’ met een sluiting. Maar dat gaan de kinderen natuurlijk niet laten gebeuren!

Herkenbaar

Een basisschool is een goede plek voor een kinderboekenserie, iedere lezer zal zich er tenslotte in herkennen. Dit boekje, het begin van een reeks rondom de Kon-Tiki’s, heeft AVI E4 niveau, en kan worden gelezen door kinderen die net hebben leren lezen. De letters zijn groot, de woorden niet al te lastig en de illustraties heel duidelijk.

Vivian den Hollander, de schrijfster achter de Kon-Tiki’s, heeft al heel wat boeken voor deze doelgroep op haar naam staan. Ze voelt feilloos aan wat jonge kinderen graag lezen, en zet met School in gevaar een veelbelovend eerste boek neer, waarop er nog vele mogen volgen.

De Kon-Tiki’s: School in gevaar – Vivian den Hollander
ISBN 9789021674278
Ploegsma
€9,99