Boeken

De kleine Etiquette voor Dummies

Je herkent het vast wel. Je komt, vaak onverwacht, in een situatie terecht en hebt geen idee wat er van je verwacht wordt. Wat is beleefd, wat is gewenst en wat is handig? Dat lees je in De kleine Etiquette voor Dummies.

Dit handzame boekje is eigenlijk een aanrader voor iedereen. Het staat van begin tot eind (160 pagina’s) vol met vaak voorkomende situaties en hoe daarmee om te gaan. Handig verdeeld in verschillende onderdelen, van goede manieren thuis (voor jezelf en eventuele partner en kinderen) tot ‘Omgaan met mensen met een handicap’ en alles er tussen in.

De inhoudsopgave voorin is een handige manier om, eenmaal verzeild in een netelige situatie, snel op te zoeken wat je te doen staat. Nu zijn wij geen etiquette deskundigen, maar we weten wel dat het niet netjes is om tijdens een plechtig diner een boekje erbij te pakken en even op te zoeken hoe dat ook al weer zit qua bestek. Voorbereiding kan dus geen kwaad!

De tekst in het boekje is soms wat formeel, maar eigenlijk past dit wel bij het onderwerp. Wij werden een stuk wijzer door het lezen ervan. Voortaan sturen wij na een mooi feest een (handgeschreven!) bedankje naar de gastvrouw of gastheer, en zullen we nooit meer eerder aan tafel schuiven dan de gastheer, gastvrouw en/of eregast zit. Gelukkig worden er ook onderwerpen behandeld die we niet alleen bij dit soort bijzondere of formele gelegenheden kunnen gebruiken, maar weten we nu ook hoe we een zakendiner vlot kunnen organiseren én doorstaan, en hoe je een verloving correct verbreekt, om maar eens wat te noemen. Een handig boekje waarmee je altijd goed voor de dag kunt komen!

De kleine Etiquette voor Dummies – Sue Fox
ISBN 9789043025669
Pearson
8,95 euro